leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
liefdes plaatjes
love quotes
koosnaampjes
openingszinnen
wat is liefde
hoe herken je hem
hoe herken je haar
liefde en bloemen
vakantieliefde
liefdesverdriet
de ideale man of vrouw
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Een gelukkige relatie, hoe krijg je die?

Het geheim van een gelukkige relatie, wie zou dat nu niet willen weten! Eigenlijk is het niet zo’n geheim, het is liefde in uitvoering, soms moet je een beetje je best doen. Zo af en toe moet je héél erg je best doen en meestal loopt alles gladjes en soepel. Dat is het begin, accepteren dat het niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn maar met de overtuiging dat wat er ook gebeurt, samen komen jullie er altijd uit. Daarvoor moet je één ding vooral kunnen, blijf met elkaar praten. Hoe moeilijk het soms ook is, vertel het wanneer je iets dwars zit. Dat zou hij of zij toch moeten weten? Hoe goed ben jij in gedachtelezen? Vertel open en eerlijk waarom je boos bent, wat je verdrietig maakt en (ook heel belangrijk) wat je juist gelukkig maakt. Vergeet ook vooral dat laatste niet! Praten doe je niet alleen wanneer het allemaal even niet zo soepeltjes loopt, praat ook wanneer je blij bent en vertel waarom. Wees eerlijk, altijd en overal. Iedereen heeft een beetje privacy nodig maar in een goede relatie moet je vrijwel over alles kunnen praten, ‘geheimen’ hebben voor elkaar is geen goed idee, hoe klein dat ‘geheim’ misschien ook is. Naast praten, vergeet ook niet te Luisteren. In het heetst van de strijd soms het aller-moeilijkste, luister naar wat iemand dwars zit, alleen dan kunnen jullie tot een oplossing komen.


Een gelukkige relatie, respecteer elkaar

Respecteer elkaars meningen, respecteer elkaars ruimte en vooral respecteer jullie relatie. Jullie zullen het heus niet over alles eens zijn en respecteer dat. Je hebt een aantal keuzes. Je kunt heel veel tijd verdoen aan ruziën over wie gelijk heeft. Je kunt proberen iemand te overtuigen van jouw gelijk of je accepteert dat jullie het niet eens zijn en zoekt naar een middenweg. Vooral in een langdurige relatie moet je soms zoeken naar die middenweg. Makkelijk? Eh, nee niet altijd maar zoals we al schreven, praat er samen over en je komt er vast uit. Respecteer elkaars eigen ruimte. Natuurlijk wil je veel dingen samen doen maar vergeet ook niet dat iedereen een beetje persoonlijke ruimte nodig heeft. Wanneer ze een avondje met vriendinnen wil stappen betekent dat niet dat ze het niet leuk heeft met jou, het betekent dat ze ook tijd moet besteden aan vriendschappen. Wanneer hij op zondagochtend met vrienden naar een hockeywedstrijd gaat, betekent dat precies hetzelfde. Tegelijkertijd….maak ruimte voor jullie samen. In een druk leven kan dat er wel eens bij inschieten maar zoek tijd om samen door te brengen. Doe iets wat jullie alle twee leuk vinden, met de nadruk op doe. We gaan met z’n tweeën op de bank hangen zappend voor de tv even geen ‘tijd samen’ noemen.


Een gelukkige relatie, tenslotte vind je hem

Verwacht niet dat de ander voor jou moet veranderen. Dat leest waarschijnlijk wel makkelijk, natuurlijk accepteer je hem of haar precies zoals hij is! Echt waar? Zijn er niet van die kleine dingetjes die je toch graag zou willen veranderen? Na een tijdje worden die kleine dingetjes soms grote irritante Dingen. Toch kun je dat accepteren van elkaar en af en toe moet je dat leren accepteren. Iedereen heeft zijn eigen eigenaardigheden en soms werd je juist daarom zo dol op hem of haar. Vergeet dat ook nooit. Tenslotte, misschien hadden we wel met dit advies moeten beginnen maar bewaren het allerbeste altijd voor het laatst. De kern van een gelukkige relatie zit in de keuze van een partner en kies slim! Tegengestelden trekken elkaar aan, wordt altijd gezegd en dat is soms ook waar. Alleen de basis moet wel zijn dat jullie dezelfde verwachtingen hebben van jullie relatie. Wanneer de één een relatie ingaat met de verwachting dat vanaf nu alles samen gedaan gaat worden en de ander heel veel ruimte voor zichzelf nodig heeft dan gaat het niet lukken. In ieder geval niet voor de lange termijn. Maar, is zo’n vergissing dan verspilling van je tijd? Nee, van iedere relatie leer je wat je werkelijk belangrijk vindt, wat je echt wilt van een partner. Geen verspilling van tijd, het is de weg naar die gelukkige relatie die in de toekomst ligt.


home
© leukeliefde.nl - een gelukkige relatie