leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
koosnaampjes
openingszinnen
liefdes plaatjes
love quotes
wat is liefde
hoe herken je hem
hoe herken je haar
een gelukkige relatie
vakantieliefde
liefdesverdriet
de ideale man of vrouw
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Liefde en bloemen

Er is misschien geen beter symbool voor de liefde dan bloemen. Natuurlijk denk je gelijk aan rode rozen maar er zijn veel meer bloemen die je zou kunnen geven. Waarschijnlijk heb je er nooit aan gedacht maar zelfs de tulp is een prachtige liefdesbloem, vooral de rode dan. De rode tulp is het symbool voor de perfecte liefde. Daarnaast heeft een rode tulp vaak een zwart hart, kijk er maar eens in. Dat zwarte hart staat voor passie (die waardoor je volledig verbrand wordt). Ook niet vergeten, de zonnebloem. Het is niet alleen een prachtige bloem maar wanneer je die geeft dan wil je maar één ding zeggen: Jij bent geweldig! Toch een mooie liefdesboodschap vinden wij. Narcissen dan. Narcissen staan voor de zon (kijk maar naar de kleur) en geluk, de boodschap die je met narcissen stuurt: wanneer ik jou zie gaat de zon schijnen! Orchideeën lijken aan populariteit te winnen maar wat is hun liefdesboodschap? Eigenlijk geen, de orchidee staat vooral voor schoonheid, een mooie bloem maar niet wanneer je iemand de liefde wilt verklaren. Chrysanten tenslotte, we kunnen ons er weinig bij voorstellen dat je je grote liefde een bos chrysanten geeft maar voordat je toch besluit dit te doen. De chrysant (alle kleuren) staan voor vriendschap, goede vriendschap maar niet meer dan dat.


Liefde en rozen

De allerbelangrijkste liefdesbloem is de rode roos, we schreven het al. De rode roos staat voor de alles verterende passionele liefde. Trouwens we gaan hier een pleidooi houden voor een andere kleur roos, de oranje! De oranje roos staat nog meer dan de rode voor passie, voor opwinding en een nieuw begin. Wanneer je een meisje een oranje roos geeft dan zeg je: met jou wil ik verder. Rozen met de kleur van lavendel vind je ook veel in liefdesboeketten vooral tijdens Valentijnsdag. De kleur staat voor de ‘liefde op het eerste gezicht’ en ‘ik ben betoverd door jou’. Gele rozen geef je beter niet, behalve aan je moeder of beste vriendin. In een ver verleden stonden gele rozen vooral voor jaloezie maar tegenwoordig zeggen ze iets over een goede vriendschap. Leuk om te geven maar niet om je liefde te verklaren. Witte rozen, nog steeds populair in een bruisboeket, staan voor onschuld, voor eenvoud en eerlijkheid. Mooi voor in een bruidsboeket maar wanneer je iemand je liefde wilt tonen niet zo geschikt. Niet vergeten, het aantal rozen dat je geeft is ook belangrijk. Eén roos betekent: ik hou nog steeds alleen van jou. Tien rozen vinden we ook een mooi gebaar, het betekent: ik geef onze liefde een dikke tien! Tenslotte wanneer je echt uit wilt pakken, koop 365 rozen. De betekenis: ik hou iedere dag van het jaar alleen van jou.


Meer bloemen voor de liefde

Anjers, het lijken misschien niet meteen de meest romantische bloemen maar de rode staan voor passie (zoals alle rode bloemen) en genegenheid. Of je hem nu beslist als een liefdesbloem moet zien weten we niet echt. Anjers staan namelijk ook voor een afscheid en dat wil je waarschijnlijk liever niet. Irissen, mooie voorjaarsbloemen maar ook mooie liefdesbloemen. Wanneer je irissen geeft zeg je: ik blijf je altijd trouw. Witte margrieten staan voor onschuld, net als de witte roos. De tweede boodschap van de margriet is, jij maakt me dolgelukkig. Wat is er romantischer dan een krans (zelf gevlochten) madeliefjes te krijgen? Weinig denken wij, de bloempjes staan voor onschuld en liefde. De gardenia tenslotte, een bloem om te geven aan iemand waar je in het geheim verliefd op bent. Om het iets eenvoudiger te maken wanneer je bij de bloemist staat, ga voor de kleur van de bloem. Iedere bloemkleur heeft een bepaalde betekenis. Rode bloemen staan vaak voor passie en liefde. Ook roze bloemen staan voor de liefde maar de meer romantische liefde. Gele bloemen stralen vrolijkheid uit, staan voor geluk en plezier (al raden we de gele chrysant af). De oranje bloemen staan net als de gele voor vrolijkheid maar ook voor warmte en energie. Witte bloemen staan voor onschuld, voor eenvoud en omdat ze ook vaak in bruidsboeketten worden gebruikt, voor de liefde.


home
© leukeliefde.nl - liefde en bloemen