soorten liefde
apenliefde
hoofse liefde
kalverliefde
liefde voor het gezin
liefde voor vreemden
liefde voor vrienden
liefde voor zichzelf
liefde tot god
naastenliefde
platonische liefde
vaderlandsliefde
vakantieliefde
verliefdheid

leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
koosnaampjes
openingszinnen
liefdes plaatjes
love quotes
wat is liefde
hoe herken je hem
hoe herken je haar
een gelukkige relatie
liefde en bloemen
de ideale man of vrouw
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Liefdesverdriet

Zullen we met het allerbeste beginnen? Je komt er overheen, niet vandaag, niet morgen en zelfs over een aantal weken doet het misschien nog verdriet maar er komt een dag dat liefdesverdriet verdwijnt. Hoe? Dat zal bij iedereen verschillen maar we geven je enkele tips om weer gelukkig te worden en om al dat verdriet een plek te geven. In de eerste plaats zoek mensen om je heen bij wie je uit kunt huilen, het desnoods uit kunt schreeuwen van verdriet. Liefdesverdriet doet echt verdriet, hoe oud of jong je bent en huilen is dan normaal. Overigens je ex is niet de geschikte persoon daarvoor. Misschien hebben jullie wel gezegd ‘goede vrienden’ te blijven en dat kan, alleen nu even niet. Houd in de eerste verdrietige tijd afstand. Huil uit bij vrienden, vriendinnen of je ouders en gooi al je ellende er uit. Je begint vast hiermee, alles bedenken wat je ‘anders’ had kunnen doen, ‘beter’ had kunnen doen, alleen dat is iets wat niet helpt. Wanneer je heel eerlijk bent, weet je dat je er alles aan hebt gedaan wat je kunt en wilt. Daarom heb je nu ook verdriet, je hebt zo je best gedaan en nu sta je met lege handen. Je denkt dat niemand je begrijpt? Zoek eens naar muziek die gaat over het verliezen van iemand waar je van houdt. Je bent niet de enige die hier doorheen moet en er zijn artiesten die liefdesverdriet op mooie muziek hebben gezet.


Liefdesverdriet, het gaat over

Wanneer je het moeilijk vindt om er met anderen over te praten, schrijf het dan op. Je kunt een dagboek beginnen of een lange brief schrijven. Geen brief aan je ex! Het lijkt misschien wel logisch maar jullie zijn uit elkaar. Je ex weet heus wel dat je verdriet hebt, dat je vast boos bent (of razend), alleen…alles is al gezegd toen jullie uit elkaar gingen. Wanneer je over het ergste verdriet heen bent kun je de brief of het dagboek symbolisch in de open haard gooien of bewaren natuurlijk. Laat alle ‘dingetjes’ los die in de loop van jullie relatie zijn verzameld. Kaarten van een vakantie, een lief kerstcadeautje, bonnetjes van jullie eerste etentje samen. Stop alles in een doos en zet die onderin je kast of gooi het gewoon weg. Je omringen met al deze dingen doet alleen maar meer verdriet. Ben je boos? Nog niet? Meestal komt er wel zo’n moment, wanneer je bent uitgehuild kan het verdriet omslaan in woede, soms zelfs in haat. Probeer het zo snel mogelijk los te laten. Hoewel het een heel natuurlijke reactie is, is het ook een grote verspilling van je tijd. Daarnaast, je bent boos op iemand aan wie je het niet meer kunt vertellen en wie het (in het ergste geval) niet interesseert. Het is best wel veel niet? Maar, denk daar altijd in deze periode aan, het gaat over. Je verdriet en je woede verdwijnen na een tijd, dat is wat we je in ieder geval kunnen beloven.


Liefdesverdriet overleven

Begin aan iets nieuws! Geef je op voor een sportschool, ga een cursus volgen, neem een welverdiende vakantie met vrienden, start eindelijk met een dieet, enz.. Dit laatste is misschien zelfs nodig want je zult niet de eerste zijn die ladingen chocolade, chips en snoep naar binnen heeft gewerkt om het ergste verdriet weg te eten. Overigens (dit is echt wetenschappelijk bewezen !), chocolade en stevig sporten helpen tegen liefdesverdriet. In beide gevallen maakt je lichaam stoffen aan die het verdriet verlichtten. Sporten is natuurlijk gezonder maar we vinden dat een avond voor de tv en een hele doos bonbons leegeten, ook wel een keertje mag. Heb je ze al te horen gekregen van je ouders of meedenkende vrienden? ‘Er zwemmen meer vissen in de zee’, ‘geen hand vol maar een land vol’, ‘op ieder potje pas een …’. Hielp het om dat te weten? Op dat moment waarschijnlijk niet maar dat betekent niet dat het foute opmerkingen zijn. Ze zijn namelijk ook waar. Daar wil je in die eerste verdrietige tijd niet aan denken maar later wel weer. Trouwens, verwerk eerst je verdriet voor je aan een nieuwe relatie begint. Wanneer je nog verdrietig bent om de breuk met je ex kun je geen nieuwe en frisse start maken. Dat laatste gunnen we iedereen en voor de meesten ligt dit ook in de toekomst. Dat die ene relatie niet werkte betekent niet dat een nieuwe ook fout gaat aflopen.


home
© leukeliefde.nl - liefdesverdriet