soorten liefde
apenliefde
hoofse liefde
kalverliefde
liefde voor het gezin
liefde voor vreemden
liefde voor vrienden
liefde voor zichzelf
liefde tot god
liefdesverdriet
naastenliefde
platonische liefde
vaderlandsliefde
verliefdheid

leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
koosnaampjes
openingszinnen
liefdes plaatjes
love quotes
wat is liefde
hoe herken je hem
hoe herken je haar
een gelukkige relatie
liefde en bloemen
de ideale man of vrouw
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Vakantieliefde

Heerlijk die zomervakanties, lekker even uit de dagelijkse sleur van school, studie, werk en het gevecht tegen weer en wind. Het is zomer! De zon straalt hoog aan de hemel, niets moet en veel mag. Dan is er om de zomer helemaal compleet te maken, een geweldige vakantieliefde. Een vakantieliefde is precies wat het woord zegt, een liefde tijdens de vakantie. Je bent ontspannen, relaxt en dan kan er ineens iets moois opbloeien. Voor altijd? Dat is precies de vraag voor veel vakantieliefdes wanneer je eenmaal weer thuis bent. Er zijn vakantieliefdes die uitgroeien tot langdurige relaties maar laten we eerlijk zijn, de meeste zijn net zo lang als het aantal weken van je vakantie. Dat hoeft helemaal niet zo verdrietig te zijn, wanneer je zelf tenminste niet meer verwachtte. Dacht je dat hij zeker zou bellen, dat zij je zou toevoegen op Facebook, in ieder geval een mailtje zou sturen? In al die laatste gevallen kan een vakantieliefde net zo goed eindigen in een hevige aanval van liefdesverdriet. Toch, wanneer je eenmaal thuis bent verandert alles weer. Je bent weer in de dagelijkse sleur en die geweldige liefde begint (net als de zomer) een beetje aan kleur te verliezen. Wil je weten of jouw vakantieliefde toekomst heeft? We hebben hieronder een aantal ‘do's’ en ‘don'ts’ voor je op een rijtje gezet.


Vakantieliefde hoort bij de zomer

Om te beginnen de ‘do’s’. Maak vanaf het begin duidelijk wat het voor jou is, een verliefdheid die leuk is voor een paar weken, na de vakantie is het voorbij. Net zoals iemand jou verdriet kan doen, kan jij ook iemand verdrietig maken. Vergeet niet om tijd door te brengen met de mensen met wie je op vakantie bent! In de roes van de zomerliefde kan je dat wel eens vergeten.

Wanneer iemand je onder druk zet om meer tijd met hem/haar door te brengen en je voelt je daar niet prettig bij, sluit het dan onmiddellijk af. Maak aan het einde van de vakantie duidelijk wat jij wilt. Wil je het hierbij laten en geen contact meer? Vertel het, niets is frustrerender dan na weken nog berichtjes te moeten wissen van iemand waar je geen contact meer mee wilt. ‘Don’ts: niet bang zijn om een vakantieliefde midden in een vakantie af te breken. Wanneer iemand vaag is over een relatie thuis, negeer dan al die alarmbellen niet. Zeker wanneer je denkt dat er toekomst zit in deze vakantieliefde, als hij/zij als bezet is, is het maar de vraag of er toekomst is. Negeer je zo’n relatie thuis en je wordt toch stapel op elkaar dan eindig je misschien na de vakantie met een enorme kater en liefdesverdriet.


Vakantieliefdes met toekomst?

In het heetst van je zomerromance denk je misschien dat dit toch de liefde van je leven is? We kunnen het ons voorstellen maar blijf realistisch. De meeste zomerliefdes halen de herfst niet. Dat is niet verdrietig want iedere zomerliefde is natuurlijk wel een geweldige herinnering! Nou, beetje verdrietig wel maar denk ook hier eens aan.

Na de vakantie worden de meeste liefdes langeafstandsrelaties en wil je dat? In sommige gevallen zal hij of zij zelfs in een ander land wonen. Vergeet daarnaast niet dat iemand anders is in de vakantie dan in het dagelijks leven. Die heerlijke relaxte meid blijkt ineens een enorme stresskip en die vrolijke knul is een sikkeneurig jongetje wanneer de zomer voorbij is. Daar kun je alleen maar achter komen door iemand thuis uit te nodigen. Kijk hoe iemand is wanneer het gewone leven begint en of jullie liefde daar tegen bestand is. Maar sommige vakantieliefdes zijn dat wel! We kunnen hier wel een heel verdrietig verhaal op gaan hangen maar er zijn vakantieliefdes die bestand zijn tegen de herfst en zelfs de winter, die afstanden kunnen overbruggen (zelfs landsgrenzen) en die toekomst hebben. Geniet gewoon van je zomer en de eventuele liefde die op je pad komt!


home
© leukeliefde.nl - vakantieliefde