leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
koosnaampjes
openingszinnen
liefdes plaatjes
love quotes
wat is liefde
hoe herken je hem
hoe herken je haar
een gelukkige relatie
liefde en bloemen
vakantieliefde
liefdesverdriet
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Wat is de ideale man of vrouw

Hij heeft donker haar (niet al te lang), grote bruine ogen, is gespierd (maar niet te), heeft niet teveel lichaamsbeharing, is lang (in ieder geval langer dan de vrouw) en heeft geen baard of snor. Het perfecte plaatje volgens heel veel vrouwen. Karakter dan? Tja, dat karakter komt ook nog aan bod maar je moet hem toch eerst herkennen wil je een goed gesprek gaan voeren. Hoe aardig, vriendelijk, grappig of lief hij ook is, het uiterlijk zet je aan tot de eerste kennismaking. Wat is de ideale vrouw volgens mannen? Ze heeft de ideale verhoudingen. Tja, we beginnen weer over het uiterlijk. Dames, niet wanhopen, mannen kijken niet naar je gewicht! Nou…wel een beetje maar ze kijken vooral of alles klopt, het liefst in een zandloperfiguur. Je heupen mogen best iets breder zijn wanneer ze maar passen bij de rest van je figuur. Waar kijken mannen als eerste naar? Je zou hopen naar een gezicht maar dat is niet waar, lager. Nee, ook niet naar je borsten. Nog lager, je billen en heupen zijn de eerste aandachtstrekkers. Een goede tweede zijn de borsten van een vrouw. Mannen houden van groot maar niet te groot. Een cup DD lijkt de ideale maat, ietsje minder mag maar veel meer schrikt mannen af. Tenslotte het gezicht, mannen gaan (net als vrouwen overigens bij mannen) voor de symmetrie. Geen overdreven schoonheid maar de verhoudingen moeten kloppen.


De ideale man of vrouw heeft karakter

De eerste kennismaking is geslaagd en dan moet je toch kijken of jullie daadwerkelijk zo’n goede match zijn. Dan is zijn karakter wel belangrijk. Wat staat voorop? Humor, vrouwen noemen als eerste karaktertrek humor! In iedere relatie is een gezonde dosis humor belangrijk maar vrouwen noemen humor als eerst wanneer ze gevraagd worden naar de ideale man. Daarna komt intelligentie. Vrouwen gaan niet voor de eerste de beste Einstein die voorbij komt maar voor een gemiddelde intelligentie. Superslim hoeft een man dus niet te zijn maar enkele goedwerkende hersencellen kunnen vrouwen zeker waarderen. Waar gaan mannen voor bij een vrouw? Zoveel verschillen we heus niet, mannen gaan (net als vrouwen) voor humor en intelligentie. Mannen houden van vrouwen die hun grappen begrijpen en er om kunnen lachen. En in het kader van intelligentie, ze moet een eigen mening hebben, in staat zijn een krant te lezen, in het kort; je moet er een goed gesprek mee kunnen voeren. Het is absoluut niet waar dat mannen van vrouwen houden die ademloos aan hun lippen hangen. Tenslotte, mannen houden niet van drama, liever een vrouw die met beide benen op de grond staat en die niet bij de eerste tegenslag of ruzie volledig flipt. Mochten we denken dat mannen en vrouwen verschillende dingen in elkaar zoeken, eigenlijk lijken we veel op elkaar.


Karakter en uiterlijk zijn ideaal bij een man of vrouw

We begonnen met het uiterlijk te beschrijven, want dat uiterlijk is de aanleiding voor het eerste gesprek. Zijn we zo oppervlakkig dat we als eerste kijken naar het uiterlijk en dan pas naar het karakter? Nee, want het uiterlijk is het eerste wat we zien. Er is ook wel degelijk een verschil tussen iemand knap vinden en er een langdurige relatie mee willen. Natuurlijk kijk je een man na die langsloopt en die de perfecte looks heeft. Het is niet vreemd dat alle mannen zich omdraaien wanneer een rondborstige schone de bar binnen loopt. Alleen wanneer er geen normaal gesprek mee valt te voeren, haken zowel mannen als vrouwen al snel af. Humor en intelligentie, dat is wat we zoeken, zowel in een man als in een vrouw. Wat het uiterlijk betreft gaan we allemaal heel gewoon voor het gemiddelde. We houden van een beetje slimheid maar we zoeken geen Nobelprijswinnaar. Uitzonderlijk knap is leuk om naar te kijken maar nooit doorslaggevend, niet voor mannen en ook niet voor vrouwen. Zowel mannen als vrouwen geven aan dat de lichaamsverhoudingen moeten kloppen. Mannen gaan niet voor het eerste beste knappe gezichtje dat langskomt en die paar pondjes extra (echt waar!) doen er niet toe. Geruststellend toch?


home
© leukeliefde.nl - wat is de ideale man of vrouw