leuke liefde tips
liefdesgedichten
liefdes teksten
liefdes zinnen
koosnaampjes
openingszinnen
liefdes plaatjes
love quotes
hoe herken je hem
hoe herken je haar
een gelukkige relatie
liefde en bloemen
vakantieliefde
liefdesverdriet
de ideale man of vrouw
valentijnsdag
valentijn plaatjes

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Wat is liefde?

Wat is nou liefde, die ene grote liefde die we allemaal wensen? Wanneer weet je nou dat hij je prins op het witte paard is of zij de prinses waar je de rest van je leven mee wilt delen? Om te beginnen, dat weet je niet in een seconde of soms zelfs niet in een aantal weken, echte liefde moet groeien.

'Liefde op het eerste gezicht' dan? Dat noem je nou verliefdheid en heel soms groeit die uit tot echte liefde. Vlinders in je buik, zijn stem steeds willen horen, zwijmelen bij haar foto op Facebook, aan weinig anders meer kunnen denken dan aan dat afspraakje van dit weekend. Iedere grote liefde begint altijd hiermee…..stapelverliefd zijn.

Het is een goed begin, verliefd zijn is vooral leuk! Toch is het dan nog een hele stap om van verliefdheid te groeien naar die grote Liefde. Hoe weet je of je die gevonden hebt? We hebben enkele kenmerken van de Ware Liefde voor je op een rijtje gezet en dat is best moeilijk. Niets is zo lastig te omschrijven als de liefde maar check eens alle kenmerken van de echte Liefde die we geven, wie weet heb jij hem of haar al gevonden?


Enkele kenmerken van echte Liefde

Echte liefde is geven en nemen: het is eigenlijk heel simpel, je wilt de ander gelukkig maken zonder steeds iets terug te verwachtten. Het is niet: ik heb die afspraak met vriendinnen afgezegd om bij jouw voetbalwedstrijd te kijken dus wat ga jij terug doen?

Liefde is geven zonder steeds te kijken of de één misschien soms meer geeft dan de ander. Je houdt rekening met elkaar: wil je afspreken met vrienden? Maar eigenlijk zou je haar van het station halen en beide kan niet? Je houdt rekening met elkaar, dit betekent echt niet dat je niet mag vrienden kunt afspreken maar wel dat je erover nadenkt welke gevolgen dit voor je vriendin heeft.

Gewoon gelukkig: je bent gewoon gelukkig wanneer je bij elkaar bent. Je voelt je gelukkig wanneer de ander gelukkig is ook al heb je zelf een slechte dag. Voel je een stralende glimlach al opkomen wanneer hij naar je lacht? Het is een onderdeel van die geweldige echte Liefde,
we geven je er nog een paar hieronder.


Het is Wij: je hebt je eigen ruimte nodig

Ook in een geweldige relatie moet er ruimte zijn voor beide om eigen dingen te doen. Tegelijkertijd zijn jullie een belangrijk deel van elkaars leven. Wanneer je kijkt naar de toekomst, maakt hij of zij dan onderdeel uit van je toekomstdromen?

Wil je er moeite voor doen?: wil je iets opgeven alleen omdat hij daar gelukkig van wordt? Wanneer jullie ruzie hebben (komt echt ook in een goede relatie voor), wil je dan moeite doen om het samen uit te praten? Liefde is een werkwoord wordt wel eens gezegd maar eigenlijk is dat ook zo. Soms moet je er moeite voor doen om er samen uit te komen, maar kun je dat, dan ben je heel dicht bij de echte Liefde!

Niet gelijk gaan twijfelen, wanneer je één van de bovenstaande kenmerken niet vindt. Zoals we in het begin al schreven, echte Liefde moet groeien. Daarnaast wanneer jullie dolgelukkig met elkaar zijn, de rest van jullie leven samen willen blijven, nog steeds vlinders voelen wanneer jullie elkaar zien….gelukkig houdt de Liefde zich niet altijd aan allerlei regeltjes.


home
© leukeliefde.nl - wat is liefde