Wie wilt er nu geen gladde benen?! Vooral in de zomer kan het nogal vervelend zijn als je benen niet mooi glad zijn. Je wilde net dat mooie roze kleedje dragen om uit te gaan, maar je merkt dat je benen niet glad zijn? Geen probleem! In dit artikel vind je de beste tips en tricks voor de perfecte gladde benen.

Er zijn verschillende manieren om je benen zacht en glad te maken en houden. Hieronder worden zes verschillende manieren opgesomd die ervoor kunnen zorgen dat jij je beter in je vel voelt!

Scrub je benen regelmatig onder de douche

Door het gebruik van een scrub zorg je ervoor dat je dode huidcellen verwijdert. Hierdoor zal je een gladdere huid hebben. Let op dat je niet scrubt voor het scheren omdat dat voor irritatie kan zorgen. Scrub ongeveer een tot twee keer per week je benen en neem gerust andere delen van je lichaam mee!

Smeer bodylotion

Als je huid uitdroogt, kunnen er onderhuidse bultjes ontstaan. Die zorgen ervoor dat je huid niet mooi glad is. Een oplossing kan zijn door bodylotion te smeren voor hydratatie. Je kan dit best doen na elke wasbeurt omdat warm water je huid kan uitdrogen. Smeer ook zeker na het scheren van je benen een goed laagje bodylotion.

Vervang je scheermesje

Als je scheermesje bot is, kan het ervoor zorgen dat je je benen niet volledig meer kan scheren. Het kan ook handig zijn om een safetyrazor aan te schaffen aangezien dit beter is voor het milieu en goedkoper.

Laat je benen waxen

Door regelmatig je benen te waxen, zullen de haren langer wegblijven. Je bespaart ook nog eens de kost om scheergel en scheermateriaal aan te kopen. Na het waxen zullen je haren ook niet dikker terugkomen, zoals bij het scheren. Je haren op je benen blijven ongeveer vier tot zes weken weg na een waxbeurt terwijl bij het scheren je de week erop alweer kan beginnen scheren.

Gebruik een goede bodywash

Soms kan het zijn dat je bultjes krijgt op je benen door de bodywash die je gebruikt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een gevoelige huid hebt. Kijk in de winkel goed naar welke ingrediënten er in zo een bodywash zitten. Een tip kan zijn om over te schakelen naar een bodybarsoap. Die bars bevatten vaak natuurlijke oliën om de huid te beschermen.

© Pexels.com

Gebruik een epilator

Het klinkt als een eng woord, maar steeds meer mensen maken gebruik van een epilator om hun beenhaar te verwijderen. Een epilator is een goed alternatief voor waxen aangezien je geen plakkerige brij op je benen hoeft te smeren om toch hetzelfde resultaat te krijgen.

Met bovenstaande tips en tricks zorg jij ervoor dat je benen weer helemaal glad worden! Zelfs als je geen fan bent van scheren, kan je er alsnog voor zorgen dat je benen glad worden door bijvoorbeeld je benen te waxen. Ziezo, nu ben je helemaal klaar om dat mooie rokje te dragen!