Het scheren van je schaamstreek: waar moet je opletten?
Het scheren van het intiemste gedeelte van je lichaam is een persoonlijke keuze en vereist jouw zorgvuldige aandacht en voorzichtigheid. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen bij het scheren van je schaamstreek:

Zorg ervoor dat de scheermesjes scherp zijn

Kies altijd voor scherpe scheermesjes om de kans op irritatie en snijwondjes te minimaliseren. Blijf niet te lang met hetzelfde scheermesje scheren, vervang het mesje regelmatig en deel het mesje niet met anderen om infecties van de huid te voorkomen. Maak na elk gebruik het scheermesje goed schoon, een vies scheermesje kan namelijk bacteriën bevatten en daardoor de huid irriteren.

Scrub je huid voor het scheren

Gebruik een scrub om de dode huidcellen te verwijderen van de huid rondom je schaamstreek, dit wordt ook wel met een moeilijk woord “exfoliëren” genoemd. Scrubben voorkomt de kans op ingegroeide haartjes wat later tot irritatie kan leiden. Er zijn verschillende soorten scrub verkrijgbaar, voor de huid rondom de schaamstreek is het aan te raden om voor een zachte soort te gaan met niet al te grote korreltjes.

Zorg dat je huid nat is en gebruik scheergel

Maak de huid rondom je schaamstreek altijd nat en gebruik scheergel of -schuim om het scheren eenvoudiger te maken. Het gebruik van scheergel zal ook leiden tot een gladder scheerresultaat. Als je een gevoelige huid hebt, gebruik dan een scheergel die speciaal bedoeld is voor de gevoelige huid. Gebruik geen gewone zeep om te scheren in verband met een grotere kans op irritatie.

Scheer niet tegen de haartjes in

Scheer altijd in de richting van de haargroei mee om de kans op irritatie en ingegroeide haartjes te verkleinen. Als je namelijk tegen de haartjes in scheert, dan wordt het haartje te kort afgesneden en zal deze bij het uitgroeien “vast” onder je huid komen te zitten. Dit leidt tot kleine onderhuidse ontstekingen.

Spoel de huid goed af en smeer hem in

© Pexels.com

Spoel de huid rond de schaamstreek zorgvuldig af met lekker warm water en breng daarna een hydraterende bodylotion aan om de huid te kalmeren en te verzorgen. Ook voor het gebruik van bodylotions geldt dat deze beschikbaar zijn in speciale varianten voor de gevoelige huid zonder parfums en parabenen. De huid hydrateren na het scheren voortkomt irritatie, jeuk of roodheid van de huid.

Het scheren van de schaamstreek kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kan het eenvoudiger en comfortabeler worden. Kies voor scherpe scheermesjes, scrub de huid zachtjes voor het scheren, maak de huid nat en gebruik een scheergel of -schuim, scheer niet tegen de haartjes in en smeer je huid na het scheren lekker in. Onthoud dat het scheren van de schaamstreek een persoonlijke keuze is. Je kunt ervoor kiezen om het te doen, of juist niet. Er bestaat niet slechts één “juiste” manier om het te doen, dus volg gewoon wat voor jou het beste werkt.