Je wilt een tattoo laten zetten, maar waar moet je beginnen? Het is goed om na te denken, je tijd te nemen en niet onbeslagen ten ijs te komen. Een tattoo is immers voor altijd. Het is een persoonlijke beslissing, maar ook een beslissing met consequenties. Een van de belangrijkste overwegingen is waar je de tattoo wilt laten zetten.

Als het je eerste tattoo is, is het belangrijk een plek te kiezen waar de pijn minimaal is en waar de tatoeage gemakkelijk te verbergen is als dat nodig is. Ook is het van belang een plek te kiezen, waar je er niet de hele dag naar hoeft te kijken. Op die manier gaat het je niet vervelen. De pijn is natuurlijk subjectief, de ene persoon heeft meer last van pijn bij het zetten van een tattoo dan de ander, maar in het algemeen kan het toch een wat onplezierig gevoel zijn. Een beetje alsof iemand continu met schuurpapier over één specifiek punt van je huid schraapt. Daarom presenteren wij hier enkele opties om te overwegen:

1. Begin klein met de pols

De pols is een populaire plek voor een eerste tattoo. Het is een relatief klein oppervlak, dus de pijn is meestal beheersbaar. Bovendien is het gemakkelijk te verbergen met een armband of horloge als dat nodig is.

2. Goed te verbergen en meer ruimte: De schouder

De schouder is een andere veelvoorkomende plek voor een eerste tattoo. Het is een relatief groot gebied, dus er is veel ruimte voor creativiteit. Bovendien is de pijn niet overdreven heftig op de schouder en kan de tatoeage gemakkelijk worden bedekt met een shirt of overhemd.

3. Ladies’ choice: De enkel

De enkel is een populaire plek voor vrouwen om hun eerste tattoo te laten zetten. Het is een relatief klein gebied, maar kan behoorlijk pijnlijk zijn op de plekken waar de huid wat dunner is. Het is wel een plek, waar een tattoo gemakkelijk te verbergen is met sokken of schoenen.

© Pexels.com

4. Robuustere keuze? De bovenarm

De bovenarm is een andere optie voor mensen die een iets grotere tatoeage willen. Het is een groter oppervlak, dus ook hier is er meer ruimte voor creativiteit. Aan de buitenkant van de bovenarm is de pijn bovendien niet zo intens. Dit in tegenstelling tot de binnenkant van de bovenarm (op de biceps). Afhankelijk van de grootte van de tattoo is deze wel lastiger te verbergen, wanneer je bijvoorbeeld korte mouwen draagt.

Ongeacht waar je je eerste tattoo wilt laten zetten, is het belangrijk om een goede tattoo-artiest te vinden die bekwaam is en ervaring heeft. Doe onderzoek, vraag om aanbevelingen en bekijk de portfolio van de artiest om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met hun werk. Tot slot kan je altijd kiezen voor een testtattoo, die er na enkele weken weer afgewassen kan worden. Wil je de tattoo daarna nog steeds? Go and get it!