Iedere relatie is anders. Ook heeft iedere relatie drempels en obstakels. Het is gezond om af en toe ruzie te hebben, maar wat als iets een steeds groter probleem wordt? Zit je relatie dan überhaupt wel goed? Twijfel je? Of is je relatie puur gif? Herken de zeven rode vlaggen.

1. Je begrip voor je partner wordt op de proef gesteld

Je partner blijft avonden en soms nachten lang weg. Hij heeft geen tijd voor je verjaardag, wil niet met je op vakantie en richt zich voornamelijk op zijn werk. Zijn vrienden en zijn werk gaan voor. Hij wil graag dat je daar begrip voor op kunt brengen en dat doe je. Maar soms gaat het te ver. Je kunt natuurlijk eindeloos begrip voor je partner opbrengen, maar sta ook stil bij het feit dat hij ook begrip voor jou moet hebben.

2. Hij is kortaf

Als jij hem elke keer via een bericht begroet en een leuk gesprek wil, reageert hij kortaf. Hij zegt steeds “Oké” bijvoorbeeld. Hij neemt je niet serieus. Dit soort relaties worden ook wel “giftige relaties” genoemd. Hij weet namelijk dat hij je kan manipuleren, op het moment dat het hem uitkomt. Zodra je zelf geen berichten stuurt, wil hij ineens veel contact. Ben je zelf degene die contact zoekt? Dan heeft hij nooit echt tijd voor een leuk gesprek.

3. Je moet jezelf verontschuldigen

Je doet je best voor hem, maar hij wimpelt je steeds af. Hij doet zijn best niet voor je. Ook heeft hij geen tijd of is hij steeds met iets anders bezig. Je familie en vrienden keuren zijn gedrag af. Je hebt telkens wel een reden voor zijn gedrag, zodat je hem zijn hand boven het hoofd kunt houden. Hij heeft het gewoon druk of hij heeft veel aan zijn hoofd, denk je dan.

4. Je durft jezelf niet te uiten

Als je je gevoelens naar je partner uitspreekt, ben je bang dat hij boos wordt. Je durft de confrontatie niet met hem aan te gaan. Voel je jezelf op de tweede plaats gezet? Dan durf je dit niet met hem te bespreken. Je kunt er namelijk al vanuit gaan dat hij er weinig begrip voor op zal brengen. Dit is een groot alarmsignaal.

5. Alles gaat op zijn manier

Je partner bepaalt bijvoorbeeld wat jullie gaan eten, waar jullie heen gaan en met wie je contact mag hebben. Hij probeert de controle over je uit te voeren. Dit is een absolute “No Go” binnen een relatie.

6. Je stelt je onderdanig op

Je durft hem niet op zijn gedrag aan te spreken en wilt hem op de eerste plaats zetten. Hierdoor begin je jezelf weg te cijferen. Je doet wat hij leuk vindt en wil hem een plezier doen. Je durft geen eigen mening te hebben. Dit maakt niemand gelukkig binnen een relatie.

© Pexels.com

7. Hij is extreem jaloers

Het groene monster is een groot uitroepteken binnen een relatie. Hij controleert je telefoon, belt je honderd keer als je weg bent en vraagt steeds wanneer je thuiskomt. Hij controleert je dag en nacht. Hij is extreem bezitterig en snel kwaad. Zit je in zo een relatie? Klap dan snel de deur dicht, want je vrijheid kun je anders wel op je buik schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *