Relaties & Liefde

De verschillende fases binnen een relatie: Van verliefdheid tot eeuwige trouw.

Een relatie komt binnen enkele fasen tot stand. Het start altijd met vlinders in je buik. Dit harmonieuze gevoel kan soms wel enkele jaren aanhouden. Maar die kriebels blijven niet eeuwig. Helaas moet je de roze bril op den duur weer afzetten. De ware aard van je partner wordt dan duidelijk. Zit jullie relatie nog steeds goed en ben je van hem of haar gaan houden? Dan wil je jezelf misschien wel verloven en gaan trouwen. Krijgt de relatie steeds meer scheuren te verduren? Dan kun je besluiten, om niet met de ander verder te gaan. Liefde kan dus twee kanten uit gaan. Hieronder lees je meer over de liefdesfases.

1. Een zweverig gevoel: Je bent verliefd

Verliefd zijn is meestal erg spannend. Je kent de ander nog niet zo goed, maar voelt je erg tot de ander aangetrokken. Je ziet potentieel in de ander en wilt een relatie met hem of haar aangaan. Je hebt vlinders in je buik en bent de hele dag opgewonden, als je aan je geliefde denkt. Je kunt nergens anders meer aan denken en voelt jezelf euforisch. Je ziet de wereld als een vrolijk geheel. Je kunt werkelijk overal van genieten. Als de andere interesse heeft, kan je dag niet meer stuk. Je wilt de hele dag bij hem zijn.

2. Is het wederzijds of niet?

Verliefdheid heeft ook een enorme keerzijde. Een verliefdheid die onbeantwoord blijft, kan er veel hartenzeer veroorzaken. Dit gebeurt ook bij een korte relatie, die verbroken wordt. Je voelt jezelf ongelukkig, smeekt de ander om bij je te blijven en huilt veel zakdoeken weg. Je vraagt jezelf af of hij je niet goed genoeg vindt. Een afwijzing in de liefde, kan het zelfvertrouwen namelijk flink omlaag drukken. Je hebt nergens zin meer in en ligt op bed te huilen. Liefdesverdriet zorgt voor een tijdelijke dip, waar je gelukkig weer overheen komt. Helaas kan dit soms jaren duren. Onbeantwoorde liefde zorgt voor een ideaalplaatje in je hoofd. Je zet je crush op een voetstuk, terwijl hij dat niet verdient.

3. Relatie krijgen

Ben je gelukkig met je wederzijdse crush? Dan starten jullie een relatie. De eerste periode kunnen jullie samen van het verliefde gevoel genieten. Je houdt elkaars handen vast en wilt steeds bij elkaar zijn. Na een tijdje, zul je je geliefde beter leren kennen. Je besluit dan of je nog verliefd genoeg bent, om verder met hem te gaan. Wil je nooit meer een ander en is hij de ware? Dan kunnen jullie besluiten, om te verloven en te gaan trouwen.

4. De verloving

Partners die echt verder met elkaar willen en hun leven met elkaar willen delen, gaan zich verloven. Een verloving is een voornemen om te gaan trouwen. Niets is romantischer, dan een partner die voor je op zijn knieën gaat. Hij vraagt of je met hem wil trouwen. Vervolgens overhandigt hij je een wonderbaarlijke verlovingsring. Jullie plan is officieel. Op naar het huwelijk!

© Pexels.com

5. Het huwelijk

Een huwelijk is niet zomaar iets. Het is een weloverwogen besluit, waar beide partners volledig achter moeten staan. Je besluit namelijk, om je hele leven, met de ander te delen. Twijfel je aan je gevoel of heeft de relatie kreukels? Dan is het misschien verstandig om het huwelijk uit te stellen en goed na te denken. Een latere scheiding kan namelijk een hoop gedoe veroorzaken. Als het uiteindelijke “Jawoord” is gegeven, kun je fleurig naar een gezamenlijke toekomst kijken. Misschien hebben jullie al kinderen of willen jullie nog kinderen. Misschien gaan jullie wel in een nieuw huis wonen. Samen gaan jullie een toekomst tegemoet, welke wettelijk is bevestigd.