Een routine in je relatie kan enorm helpen bij het versterken van jullie band. Het kan ervoor zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen, meer tijd samen doorbrengen en beter in staat zijn om problemen op te lossen. Routine betekent absoluut niet hetzelfde als sleur. Dat zou maar saai zijn en daar wordt niemand gelukkig van. Routine moet er juist voor zorgen dat er momenten zijn in je relatie waarop je je verheugd! Hieronder volgen enkele tips om dat te bereiken.

Maak tijd voor elkaar vrij

Het hebben van een drukke agenda kan ervoor zorgen dat jullie elkaar weinig zien en niet veel tijd voor elkaar hebben. Probeer daarom een vast moment op de dag of in de week te vinden waarop jullie tijd voor elkaar vrijmaken. Dit kan bijvoorbeeld een avondwandeling, een wekelijks diner of een vast moment waarop jullie bellen zijn.

Communiceer met elkaar

Communicatie is de sleutel tot een succesvolle relatie. Zorg ervoor dat jullie dagelijks met elkaar praten en elkaar op de hoogte houden van jullie dagelijkse bezigheden. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of voor het slapengaan. Als jullie niet bij elkaar wonen, zorg dan dat jullie iedere dag even appen of (beeld)bellen.

Deel jullie interesses

Een gedeelde interesse kan ervoor zorgen dat jullie meer tijd samen doorbrengen en elkaar beter leren kennen. Zoek daarom een activiteit waar jullie beiden van houden, zoals een sport of hobby, en plan regelmatig tijd in om dit samen te doen.

Maak samen een to-do list

Een to-do list kan ervoor zorgen dat jullie efficiënter met jullie tijd omgaan en meer gedaan krijgen. Maak daarom samen een to-do list voor jullie dagelijkse taken en werk deze gedurende de dag samen af.

Je kunt ook samen een bucketlist maken van activiteiten of die je samen graag zou willen doen. Het is niet erg als er voor die activiteiten gespaard moet worden. Samen naar iets leuks toeleven schept een band en doorbreekt sleur.

Plan quality time

Quality time is essentieel voor een gezonde relatie. Plan daarom regelmatig tijd in waarin jullie samen iets leuks doen, zoals een filmavond of een romantisch diner. Je kunt ook verrassingsdates voor elkaar plannen. Uiteraard met elkaar en niet met een ander. 😉 

Maak tijd voor jezelf


Hoewel het belangrijk is om tijd samen door te brengen, is het ook belangrijk om tijd voor jezelf te hebben. Plan daarom af en toe een moment in, waarop jullie beiden tijd voor jezelf hebben en jullie eigen interesses kunnen volgen.

Tot slot

Het kweken van een routine in je relatie vergt tijd en inspanning, maar het kan veel voordelen hebben voor jullie relatie. Door regelmatig tijd voor elkaar vrij te maken, te communiceren, jullie interesses te delen en quality time in te plannen, kunnen jullie een sterkere band opbouwen. Zorg dat jullie relatie gezond en gelukkig blijft door steeds iets leuks te maken van de momenten dat jullie samen zijn. Haal uit het leven wat erin zit en geniet iedere dag. Ook van elkaar!