Soms beschouwen mensen een liefdesrelatie met een spectaculair seksleven als iets heel vanzelfsprekends. Niet heel gek ook. In de hedendaagse romantische film is dit immers wat je voorgeschoteld krijgt. En vergeet ook je eigen omgeving niet. Je zal vrienden en vriendinnen vaker horen zeggen dat ze een fantastisch en avontuurlijk seksleven hebben, dan dat ze zeggen dat de seks lang niet zo spannend meer is of dat men überhaupt niet meer weet hoelang geleden de liefde voor het laatst bedreven is.

Diep van binnen zullen de meeste mensen waarschijnlijk wel weten dat zaken achter de slaapkamerdeur bij anderen lang niet altijd zo fantastisch zijn als dat ze lijken. Maar toch zijn wij mensen er doorgaans een ster in om de eigen situatie te vergelijken met die van anderen waar alles ogenschijnlijk perfect is. Om je uit deze droom te halen…, dit is niet zo! Het is heel normaal dat een seksleven tussen twee mensen na verloop van tijd minder spannend wordt dan dat het aan het begin voelde. Soms zelfs tot het punt dat je eigenlijk helemaal geen zin meer hebt om te vrijen. Als je je herkent in deze situatie dan zal je je misschien afvragen wat je hiermee moet doen.

Ga in gesprek!

De eerste stap die je neemt in je missie is het gesprek aanknopen met je partner. Waar ligt het eigenlijk aan dat jij of jullie geen zin meer hebben om te vrijen? De redenen kan heel divers zijn. Misschien zijn jij en je partner in een fase gekomen waarbij het vaste patroon niet meer genoeg spanning opwekt en ben je toe aan nieuwe spanningen. Deze zal je samen moeten ontdekken. In tijden van internet is er inspiratie genoeg om jouw seksleven weer op te flirten met spannende dingen!

Of heb je hier weleens aan gedacht? Misschien zit je wel in een fase, met opgroeiende kinderen of een hele stressvolle baan. Je hoofd is simpelweg te vol om je helemaal aan de liefde toe te geven. Dit is een veelvoorkomend fenomeen. Hierbij kan je je samen afvragen of dit nu eenmaal een fase is waar jullie (tijdelijk) doorheen gaan. Maar je kan ook tot de conclusie komen dat je leven op een dusdanige manier is ingericht dat je niet meer toekomt aan belangrijke dingen als intimiteit. Wellicht nog eens op een rijtje zetten of jullie dit patroon kunnen doorbreken?

© Pexels.com

Seks is niet verplicht

Je denkt misschien: wat zeg je nu? Maar dit is toch een belangrijk punt. In je omgeving of met vrienden onderling wordt wellicht gesproken over seks als iets wat je hóórt te doen. Dit is een misvatting. Sommige mensen hebben nu eenmaal een torenhoog libido en anderen niet. Je hoeft je nergens voor te schamen als jij maar één keer per maand zin hebt in intimiteit. Laat je vooral niet aanpraten dat dit iets raars is. Het belangrijkste is dat je duidelijk communiceert met je partner waar jullie voorkeuren liggen.