Uiteraard is dit geen rocket science. Wat mannen aantrekkelijk vinden of wat hun voorkeur geniet bij vrouwen, is volledig persoonlijk en hangt af van man tot man. Echter zijn er wel een aantal algemene karakteristieken die bij heel wat verschillende mannen in de smaak vallen. Hier zijn enkele trends en eigenschappen in termen van wat mannen bij een vrouw aantrekkelijk (kunnen) vinden. Uiteraard is elke man uniek en heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Dit artikel is dus absoluut niet bedoeld om een stereotype te creëren, maar eerder om een zo algemeen mogelijk beeld te schetsen.

Zelfvertrouwen en zelfrespect

Een van de voornaamste eigenschappen die mannen aantrekkelijk vinden, zijn zelfvertrouwen en zelfrespect. Vrouwen die zichzelf door en door kennen en respecteren hebben een positieve uitstraling hebben en trekken makkelijker de aandacht bij mannen. Ze hebben geen verlangen naar bevestiging of goedkeuring van anderen en hebben geen schrik om hun grenzen duidelijk en expliciet aan te geven.

Interesse tonen

Mannen vinden het natuurlijk belangrijk dat een vrouw interesse toont in hun leven en hun dagelijkse bezigheden. Het gaat hierbij niet enkel om wat ze zeggen, maar ook over zijn gebaren, de lichaamstaal en de houding of attitude van de man. Mannen krijgen sneller het gevoel dat ze een connectie hebben met de vrouw en dat ze belangrijk zijn voor haar wanneer een vrouw oprecht interesse toont en actief luistert naar wat de man te zeggen heeft. Daarnaast is het ook essentieel om actief deel te nemen aan de conversatie en niet alles aan de ander over te laten.

Zorgzaamheid en empathie

Vrouwen die zorgzaam en empathisch overkomen bij mannen, worden door sterker gewaardeerd. Een vrouw creëert een band van vertrouwen en respect wanneer ze luistert naar de problemen en gevoelens van de man, vooral als ze echt het gevoel geeft de man te willen begrijpen. Het stressgehalte van mannen vermindert en ze voelen zich beter in het bijzijn van een vrouw die luistert naar hun gevoelens en hier rekening mee houdt.

Intelligentie en passies

Een slimme dame met duidelijke kenmerken van Intelligentie en passie wordt sneller als aantrekkelijk bestempeld door mannen. Als een man iemand tegenkomt met een brede kennis van verschillende onderwerpen en met gevarieerde en interessante hobby’s, zullen boeiende gesprekken sneller ontsteken. Daarbovenop wordt ook een sterke emotionele connectie tussen de man en de vrouw gepercipieerd wanneer de vrouw slim en gepassioneerd is.

© Pexels.com

Loyaliteit en betrouwbaarheid

Twee laatste, maar alsnog relevante eigenschappen die mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw zijn loyaliteit en betrouwbaarheid. Mannen willen zekerheid dat de vrouw oprecht om hen geeft en hun vertrouwen in de toekomst niet zal beschamen. Eerlijkheid wordt hoog in het vaandel genomen. Zelfs wanneer de waarheid moeilijk te horen is, is het uiterst essentieel dat de vrouw er is voor de man als hij haar nodig heeft en dat ze altijd eerlijk is.

Uiteraard is er geen magische formule is om de perfecte man voor jou te vinden. Elke persoon heeft zijn eigen voorkeuren en zoekt andere eigenschappen in een partner. Het voornaamste is om steeds jezelf te blijven en je persoonlijkheid niet te willen veranderen om aan anderen hun verwachtingen te voldoen. Zelfvertrouwen, interesse tonen, zorgzaam zijn, intelligentie en loyaliteit zijn echter eigenschappen die mannen in het algemeen appreciëren en aantrekkelijk vinden bij vrouwen. Bovenal gaat het erom een persoon te vinden die je gelukkig maakt en met wie je op termijn een sterke emotionele connectie kunt opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *