Niets is mooier dan de ware liefde vinden. Maar hoe vind je die liefde? De een loopt zijn ware liefde plots tegen het lijf, de ander zoekt al jaren en vraagt zich af of het wel bestaat. Tinder kan een uitkomst zijn, maar we kennen allemaal de horrorverhalen. Hoe zorg je ervoor dat jij wel de ware tegenkomt via de app?

Zorg voor een eerlijk en compleet profiel

Stap 1 op Tinder is ervoor zorgen dat je een eerlijk en compleet profiel hebt. Maak de dingen niet mooier dan ze zijn en ben jezelf. Plaats je alleen foto’s met de mooiste filters? Dan kun je bij een echte ontmoeting wel eens een blauwtje lopen en dat wil niemand. Doe je ook niet anders voor dan je bent. Wanneer je jezelf bent, komt er altijd iemand op je pad die perfect voor je is.

Check of je match eerlijk is 
‘Pling’, je hebt een match.

Enthousiast bekijk je het profiel van je match en de eerste kriebels komen al. Maar hoe weet je of jouw match eerlijk en oprecht is? Lijkt hij of zij te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Probeer er daarom snel achter te komen of je match eerlijk is. Doe dit niet op een te dwingende manier. Maar wanneer iemand weigert om een selfie te sturen of een spraakbericht in te spreken, dan is dat vaak een teken dat er iets niet klopt.

Vraag naar zijn/haar social media 

Ben je nu al een tijdje in gesprek met die superleuke match? Dat is goed nieuws. Helaas zitten er op Tinder veel rotte appels. Wat te denken van mensen die al in een relatie zitten en stiekem op Tinder rondneuzen voor de spanning? Daar zit je niet op te wachten in jouw zoektocht naar ware liefde. Vraag dus gerust of je eens een kijkje mag nemen op bijvoorbeeld de Instagram van jouw match. Als hij of zij hier panisch op reageert, dan kun je er vanuit gaan dat er iets niet aan de haak is.

Bespreek je intenties

Jij zoekt ware liefde, maar heeft je match dezelfde intenties? Dat is belangrijk om te bespreken. Het zou zonde zijn om tijd en energie in iemand te steken die uiteindelijk blijkt uit te zijn op een one night stand. Dit wil je voorkomen. Zeg daarom duidelijk wat je zoekt en of die verwachtingen passen bij de verwachtingen van jouw match. Zo voorkom je teleurstelling.

© Pexels.com

Luister naar je gevoel 

Het belangrijkste advies is om te luisteren naar je gevoel. Zegt je gevoel dat er iets niet klopt? Neem dit dan serieus. Maar laat je ook niet afleiden door alle nare verhalen over Tinder. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden waarbij het wel goed is gegaan.

Kun je de ware liefde vinden via Tinder? Zeker. Je zult niet de eerste zijn die de man of vrouw van zijn dromen vindt via de app. Maar helaas zijn er ook veel nare voorbeelden. Gebruik de app dus met verstand en blijf scherp op rode vlaggen. Wanneer je dat doet, komt het zeker goed.